Ge ett bidrag

Alla aktiva i Asylgruppen arbetar ideellt och pengarna du skänker går därför direkt till vårt arbete med asylsökande och papperslösa, främst till mat, hyror, mediciner och advokatkostnader. En liten del av pengarna går även till opinionsbildande arbete. Alla bidrag är välkomna, stora som små. Sätt in ditt bidrag direkt på vårt plusgiro, eller betala med Swish. Du kan också bli månadsgivare via Autogiro.

Pg 596851-6
Swish 1234513115 (vad är det?)
Autogiro läs mer

Hur kan jag donera pengar från utlandet?

För att göra insättningar på asylgruppens konto från utländska banker används en internationell kontostandard (IBAN) samt en speciell adress till vår bank (BIC).

IBAN SE25 9500 0099 6034 0596 8516
BIC NDEASESS

Har asylgruppen ett 90-konto?

Nej, Asylgruppen har inte något 90-konto. Det vill säga hur pengarna vi samlar in används kontrolleras inte av Svensk Insamlingskontroll. Anledningar är att vi träffar och hjälper många personer som är papperslösa eller befinner sig i andra komplicerade juridiska situationer, och därför inte vill framträda med namn eller andra uppgifter. Vi följer givetvis upp hur de pengar vi samlar in används, men för att kunna garantera en hög nivå av säkerhet lämnar vi aldrig ut namn, adresser eller liknande till tredje part. På grund av detta uppfyller vi inte heller kraven för ett 90-konto.

Du kan också bli medlem i FARR

Asylgruppen är medlem i Flyktinggruppernas riksråd (FARR), en paraplyorganisation för enskilda och grupper som arbetar för att stärka asylrätten. Som privatperson kan du också bli medlem eller skänka ett bidrag till FARRs arbete. Som medlem kan man även välja att prenumerera på tidningen Artikel 14 som utkommer fyra gånger per år. Artikel 14 håller dig uppdaterad om vad som händer inom svensk och internationell flyktingpolitik.

Flyktinggruppernas riksråd

Handla på Björkåfrihet

Bjårkåfrihet (tidigare Emmaus Björkå) bidrar kontinuerligt till vårat arbete med både kläder och pengar. Stöd dem så stödjer du även oss.